top

Skip to main content

Skip to menu

Om mig

Jeg betragter musikken til TV serien “Sonja fra Saxogade” fra 1967 som min debut. Jeg skrev den for fløjte og guitar, og på filmens lydspor er det mig selv, der spiller begge instrumenter.

I årene der fulgte, var jeg en slags fast husguitarist i DR´s Børne TV. Når man pludselig hørte en guitar i “Legestue”, var det fordi jeg sad lige udenfor kameraernes operationsfelt, parat til at falde ind når studieværten skulle synge en sang.

Musik til TV programmer fordrer ind imellem også større klang, jeg fik en en del at lave med at skrive for store orkestre. Det havde jeg haft lejlighed til at øve mig i som medlem af harmoniorkesteret Kærne, som bl.a. spillede musikken til den første TV julekalender "Decembervej" fra samme år som "Sonja".

Mødet med TV fik mig også til at interessere mig for mediet selv, og efterhånden rykkede jeg oftere og oftere over på den anden side af glasruden til kontrolrummet. Fra midten af 70erne fulgte så en periode på ti år som producer ved Danmarks Radio.

Mødet med den fremragende entertainer og mundharmonikaspiller Leo Carpato sidst i 80erne bragte mig tilbage til guitaren. Vores samarbejde blev desværre ikke så langvarigt, Leos alt for tidlige død satte en stopper for det. Vi nåede dog at indspille et par CD-er, jeg er meget glad for.

Herefter fulgte en periode med undervisning i musikteori. Konservatorierne i Esbjerg, Århus og København, de musikvidenskabelige institutter ved Århus´ og Københavns Universiteter samt Statens Teaterskole var mine arbejdssteder i den periode.

Via den virksomhed blev det også til en del foredrag og kurser. Efteruddannelseskursus i praktisk arrangement for musikpædagoger i Tromsø 400 km. nord for Polarcirkelen og forelæsning om vikingernes musik ved Thousand Oaks University i det solbeskinnede Californien er foreløbig de faglige og geografiske ydergrænser for den del af mit virke.

De skriverier der naturligt fulgte med aktiviteten som teorilærer ved universitetet, er blevet samlet som “Hvem har skrevet noderne?” som er udkommet på Wilhelm Hansens Musikforlag i efteråret 2012.

Jeg har med andre ord - som i øvrigt de fleste indenfor faget - beskæftiget mig med lidt af hvert. Men rollen som akkompagnatør med guitaren er nok stadig den, jeg betragter som min mest centrale.